Ürdiaed

Klassikaline ürdiaed on kujundatud kuulsa Soome maitsetaimede kasvataja ja -spetsialisti Mirja von Knorringi poolt. Aed on istutatud 2009. aastal Pidula mõisa peamaja kõrvale. Pidula osaleb kohalike- ja mahetoodete liikumises, laiema eesmärgiga keskenduda mõisaköögi väljaarendamisele 2013.aastal.

Mirja on pälvinud prantsuse Le cordon bleu köögi diplomi ning ta spetsialiseerub maitsetaimedega toidutegemisele.Enamik tema üheksast avaldatud kirjatööst on kokaraamatud, osad neist ka auhindadega pärjatud, nagu näiteks  Yrttien tuoksua (Teos, 2006) ning Virtina kokaraamat (Tänapäev, 2009).

Virtina kokaraamat on kirjutatud Mathilde Ariko retseptidel ja märkmetel. Ta töötas nimelt koduõpetaja ja peakokana paljudes Eesti suurmõsates enne Esimest maailmasõda ning tema paberid leiti mõned aastad tagasi ühe Tallinna maja pööningult.

Täpselt nii, nagu üle 100 aasta tagasi, põhineb ka tänapäevane Pidula mõisaköök mahe- ja kohalikul toidul, mis on maitsestatud Pidula oma ürdiaia taimedega.